Frankrijk

Trouwen in Frankrijk

Hoe bijzonder is het om te trouwen in Frankrijk – het land van de wijn, kaas en prachtige landschappen. Je kunt er met je bruiloft alle kanten op; kies voor het zonnige zuiden, het sfeervolle Parijs of voor de hoge Alpen. Misschien wil je een grootse bruiloft bij een oud château of juist een intieme bruiloft tussen de wijngaarden. Of wellicht wil je helemaal niet trouwen in Frankrijk, maar wil je jouw Nederlandse bruiloft een Frans tintje geven. Het zal hoe dan ook een bijzondere belevenis worden voor jou en je gasten!

Franse tradities

Of je nu daadwerkelijk gaat trouwen in Frankrijk óf je bruiloft in Nederland een Frans tintje wilt geven, in beide gevallen is het leuk om te weten welke bruiloftstradities de Fransen eropna houden. Ik zoek alles voor je uit over bijvoorbeeld de croquembouche, het aperitief en de Franse feesttradities. Heb je zelf een leuke suggestie voor een artikel, laat het mij dan weten via het contactformulier.

Interviews

Ik ga op zoek naar koppels die ervoor hebben gekozen om te trouwen in Frankrijk en leg ze het vuur aan de schenen, zodat jij hier alles kunt lezen over hun voorbereidingen, tips en tricks! Ken jij toevallig een bruidspaar dat is getrouwd of gaat trouwen in Frankrijk? Laat het mij weten, want misschien kan ik ze interviewen!

Bruiloftsverslag

In 2014 kozen vrienden ervoor om te trouwen in Frankrijk en ik had het geluk dat ik daarbij mocht zijn! Ik hoop natuurlijk nog veel vaker te gast te zijn op Franse bruiloften, zodat ik daarover kan schrijven! :-) Zelf zal ik volgend jaar trouwen in Frankrijk en natuurlijk zal ik daarover bloggen. Je kunt onze voorbereidingen volgen op de pagina Mijn bruiloft.

Tips voor trouwen in Frankrijk

Door mijn eigen ervaringen en die van andere bruidsparen die ervoor kozen om te trouwen in Frankrijk, kan ik jullie handige tips geven voor de voorbereiding van je Franse bruiloft. Zo heb ik bijvoorbeeld een handige online tool (met bijbehorende app) gevonden waarop je Franse leveranciers voor je bruiloft kunt vinden.

Suggesties?

Misschien wil of ga je zelf trouwen in Frankrijk en loop je ergens tegenaan tijdens de voorbereidingen. Ik ga met alle liefde op zoek naar informatie, bijvoorbeeld bij bruidsparen die je voor zijn gegaan. Als je een leuk onderwerp hebt bedacht waarover ik kan schrijven, twijfel dan niet om het me te laten weten!

 

Trouwen in Frankrijk? Houd dan zeker deze pagina in de gaten!